Merk
Type scherm
Schermdiagonaal
Beeldverversing
Curved
3D
HDR
Wifi
Kleur
Bluetooth
Prijs
tot

4K UHD-TV

Steeds meer mensen kiezen voor een 4K UHD-TV. Logisch, want de 4K UHD-TV is de opvolger van de Full HD-TV. Met een resolutie van 3840 x 2160 pixels is 4K vier keer scherper dan Full HD. Het belangrijkste voordeel van de hogere resolutie is natuurlijk dat beelden veel scherper te zien zijn. Echt elk detail is zichtbaar op een 4K Ultra HD-televisie. Steeds meer films en series zijn beschikbaar in 4K-kwaliteit. Netflix streamt bijvoorbeeld bepaalde films in 4K en er zijn Blu-ray spelers voor 4K Blu-ray. Wie kiest voor een 4K UHD-TV is klaar voor een toekomst waarin 4K UHD-TV uit zal groeien tot de nieuwe standaard. Naast gewone 4K tv's zijn er ook de zogenaamde Super UHD-tv's. Deze toestellen zijn uitgerust met Nano kristallen om de weergave van kleur en contrast nog beter te maken. De meeste 4K-tv's zijn LED-tv's, maar er zijn ook OLED-televisies met 4K verkrijgbaar. Deze OLED-schermen worden door kenners gezien als de tv's met de allerbeste beeldkwaliteit. Tussen het grote aanbod van 4K-tv's valt op dat bijna alle modellen een fraai en stijlvol design hebben. Daarnaast is meestal smart-tv met handige en leuke apps inbegrepen.

Sorteer op:
Bestverkocht
73 artikelen
 

De 4K UHD-TV verovert steeds meer ruimte. Deze televisies, die ook wel worden omschreven als UHD-TV of 4K Ultra HD-TV, worden gezien als de opvolger van de Full HD-TV. Het verschil tussen Full HD en 4K UHD zit in het aantal pixels per scherm. Bij Full HD is dit 1920 x 1080 en bij 4K UHD 3840 x 2160. Het gevolg daarvan is dat het beeld van een UHD-TV vier keer scherper is. Vanzelfsprekend worden details op een beeldscherm daardoor nog beter zichtbaar, en dat is erg leuk bij het kijken van films of spelen van games. Wie kiest voor een 4K-TV kiest voor de toekomst, want steeds meer films en series zijn in 4K-resolutie te zien. Niet voor niets is de populaire dienst Netflix al begonnen met het streamen in 4K-kwaliteit. Zelfs wanneer content van lagere kwaliteit bekeken wordt is het beeld doorgaans nog haarscherp. Hiervoor wordt speciale upscaling techniek gebruikt. Er zijn verschillende soorten 4K-tv's. Het meest voorkomend is de 4K LED-tv. Naast normale modellen zijn er Super UHD LED-tv's. Hierin zijn Nano kristallen verwerkt die het contrast en de kleurweergave realistischer maken.

 Een variant die volgens kenners de allerbeste beeldkwaliteit oplevert is de OLED 4K-TV. De OLED-techniek maakt het met zelf lichtgevende pixels mogelijk kleur- en contrastweergave naar een niveau te brengen dat door geen enkele andere techniek te evenaren is. Hoewel een normale LED-TV energiezuinig is kan een OLED-TV nog voordeliger zijn voor de energierekening. Van zowel 4K LED-televisies als 4K OLED-televisies zijn er zowel rechte als gebogen schermen verkrijgbaar. Een gebogen scherm is niet alleen stijlvol maar geeft ook net iets meer diepte aan het beeld. Tussen het aanbod van 4K Ultra HD-tv's zijn veel fraaie designs te vinden. Daardoor is het mogelijk om een toestel te vinden dat perfect aansluit bij een interieur. Fabrikanten besteden steeds meer aandacht aan stijl en door de nieuwe technieken kunnen de beeldschermen ook telkens dunner worden. De meeste modellen zijn voorzien van extra mogelijkheden. Zo kan de gebruiker online gaan en allerlei smart-tv opties gebruiken. Met name apps als Netflix en Uitzending Gemist worden veel gebruikt.