Merk
Type scherm
Schermdiagonaal
Beeldverversing
Curved
3D
HDR
Wifi
Kleur
Bluetooth
Prijs
tot

OLED-TV

De OLED-tv wordt door experts geroemd vanwege zijn beeldkwaliteit. Geen enkele andere beeldtechniek kan de kwaliteit van een OLED-tv evenaren. Naast ongekende scherpte vallen vooral de prachtige kleuren en het extreem geweldig contrast op. Dat is te danken aan de OLED-pixels die elk afzonderlijk licht geven en aan- of uitgezet kunnen worden. De diepe zwartwaarden en contrasten die daarmee ontstaan zijn onmogelijk te zien op een LED-tv omdat daar achtergrondverlichting wordt gebruikt. Bijna alle nu verkrijgbare OLED-tv's hebben een 4K Ultra HD-resolutie die vier keer scherper is dan Full HD. Een bijkomend voordeel zijn de energiezuinige eigenschappen van OLED. Door de hoogwaardige kwaliteit zijn OLED-tv's exclusieve televisies voor wie nog meer wil genieten van films, games en meer. Het is dan ook logisch dat ze van alle gemakken voorzien zijn, waaronder smart-tv met diverse apps. De OLED-techniek maakt het mogelijk om beeldschermen dunner dan ooit te maken. Hierdoor zijn ook de designs doorgaans oogstrelend. Er is de keuze uit tv's met een recht of gebogen scherm. OLED-pixels kunnen zelfs op een flexibele achtergrond gemonteerd worden waardoor oprolbare beeldschermen in de toekomst verwacht kunnen worden.

Sorteer op:
Bestverkocht
29 artikelen
 

Experts zijn het erover eens dat een OLED-TV de beste beeldkwaliteit levert. Ten opzichte van de traditionele LED-TV presteert OLED op meerdere vlakken nog beter. De pixels die worden gebruikt in een OLED-TV hebben de unieke eigenschap dat ze afzonderlijk van elkaar kunnen functioneren. Een pixel kan bijzonder helder zijn maar ook uitgezet worden. Niet alleen kan het beeldscherm daardoor mooie kleuren laten zien, ook is het contrast van zeer hoog niveau. Omdat een OLED-pixel uitgezet kan worden is de weergave van echt zwart beeld mogelijk. Bij een LED-TV kan dit niet omdat achtergrondverlichting wordt gebruikt. In het verleden beschikten ook plasma-schermen over de juiste eigenschappen om hoogwaardige zwartwaarden te vertonen, maar de productie van plasma is vanwege diverse nadelen bijna volledig stil komen te liggen. Naast de beste beeldkwaliteit heeft een OLED-TV nog meer te bieden. De OLED-pixels kunnen op een zeer dunne achtergrond bevestigd worden.

Omdat er ook geen achtergrondverlichting nodig is zijn er al OLED-tv's ontwikkeld die zo dik zijn als een euro muntstuk. Zelfs het bevestigen van OLED-pixels op een flexibele achtergrond is mogelijk, waardoor bijvoorbeeld oprolbare televisies gemaakt kunnen worden. Verder is OLED bijzonder energiezuinig en dat is natuurlijk ook niet onbelangrijk. Van de nu verkrijgbare OLED-tv's hebben bijna alle modellen een resolutie van 3840 x 2160 pixels. Daarmee zijn het 4K Ultra HD-tv's die vier keer scherper zijn dan Full HD-tv's. OLED-tv's bieden bijna altijd ondersteuning voor HDR-beelden. OLED-tv's bieden de beste beeldkwaliteit en zijn er dus voor de echte liefhebbers. Het is dan ook geen verrassing dat deze relatief exclusieve toestellen van alle gemakken zijn voorzien. Naast de meest stijlvolle designs - er kan gekozen worden uit modellen met een recht of gebogen scherm - beschikken de televisies over allerlei snufjes, waaronder natuurlijk smart-tv met diverse apps.