TV reparatie: Kosten en met wie neem ik contact op?

22 May 2022 | Auteur: KiJoo

Tv reparatie: dit moet je weten

Geeft je tv geen beeld of geluid meer? Zitten er strepen in het scherm? Of heeft je tv zichtbare schade, zoals een sterretje in het scherm? Dan is het hoog tijd voor een tv reparatie. Sommige dingen kun je prima zelf oplossen, maar vaak is een specialist nodig. Heb je een probleem met een tv van LG, Philips, Samsung of Sony? In dit blogartikel vertellen we wat je wanneer moet doen.


Tv reparatie: hoe groot is de schade?


Analyseer eerst wat er aan de hand is. Als het een eenvoudig probleem is dat je zelf prima kunt oplossen, dan is dat de snelste manier om weer van je tv te genieten. Bij een tv reparatie is je tv immers een tijdje buiten gebruik.

Heb je bijvoorbeeld last van een haperend of onscherp beeld? Reageert de afstandsbediening niet of is het geluid vertraagd? Dan is de kans groot dat je dit zelf kunt oplossen, bijvoorbeeld door het systeem opnieuw te starten (rebooten) of de instellingen aan te passen. Op de help pagina's van fabrikanten wordt voor veel problemen precies uitgelegd wat je moet doen. Even googelen kan natuurlijk ook.

Kom je er niet uit? neem dan contact op met de Fabrikant van je tv toestel.

Garantie tv reparatie

Op ieder product van KiJoo zit fabrieksgarantie. De termijn verschilt per merk, kijk daarvoor op de factuur. Fabrieksgarantie is alleen van toepassing bij ‘normale’ slijtage, dus geen schade door eigen nalatigheid. Bekijk de garantievoorwaarden van KiJoo voor meer informatie hierover.

Stappenplan tv reparatie

Voor tv reparatie zijn de volgende drie stappen van toepassing:

  • Alle tv’s worden zorgvuldig ingepakt en vervoerd. Is er toch sprake van visuele schade na transport? Meld dat dan aan KiJoo binnen 24 uur na levering. Stuur een mail naar onze klantenservice, inclusief ordernummer en schadefoto’s.
  • Ontstaat er een probleem binnen 14 dagen na aankoop? Ook dan kun je bij KiJoo terecht. Neem contact op en we gaan er alles aan doen om een passende oplossing te vinden.
  • Ontstaat het probleem pas na 14 dagen maar wel binnen de garantietermijn? Dan kun je direct contact opnemen met de fabrikant (zie onder).

Goed om te weten: bij fabricagefouten van tv’s vanaf 49 inch heb je 2 jaar lang recht op garantie aan huis.

Servicenummers tv reparatie Philips,Samsung,LG en Sony

Heb je een tv van Philips, LG of Sony en wil je bij een van hen een probleem melden? Neem dan contact op via onderstaande servicenummers om afspraken te maken over tv reparatie:

  • Philips tv reparatie: 0900 – 202 11 77
  • LG tv reparatie: 0900 – 543 54 54
  • Sony tv reparatie: 020 – 346 95 24
  • Samsung tv reparatie: 088 - 90 90 100

Heb je een ander merk tv of een ander product? Bekijk dan alle servicenummers voor tv reparatie.

 

Lcd tv reparatie versus led tv reparatie

Vroeger was een tv een verzameling onderdelen die stuk voor stuk vervangen konden worden. Dat is tegenwoordig anders. Met name lcd-tv’s bestaan vaak uit complete modules.

Een lcd tv reparatie betekent dan ook meestal het vervangen van een complete module, bijvoorbeeld de beeldmodule of de voedingsmodule.  Bij een led tv reparatie zijn er meer mogelijkheden om kleine onderdelen te vervangen.

Voor zowel lcd-tv’s als led-tv’s geldt: verreweg de grootste kosten zitten in het vervangen van het beeldscherm.

Wat kost een tv reparatie?

Als je binnen de garantietermijn zit, kost een tv reparatie natuurlijk niets. Dat is anders als de garantietermijn verstreken is. De kosten voor een tv reparatie zijn afhankelijk van onder meer de schade en de beschikbaarheid van vervangende onderdelen. Omdat de technologie zich steeds blijft ontwikkelen, hebben fabrikanten maar een beperkte periode onderdelen op voorraad.

Is het gewenste onderdeel niet meer beschikbaar? Informeer dan eens naar de mogelijkheden bij een onafhankelijke tv-reparateur. Het kan zomaar zijn dat die wél over een specifiek onderdeel beschikt, zodat je tv toch gerepareerd kan worden. Zorg er altijd voor dat je vooraf heldere afspraken maakt over de kosten van een tv reparatie.

Zo is tv reparatie snel geregeld

Als je in gesprek gaat over tv reparatie, wees dan goed voorbereid. Houd de factuur bij de hand zodat je gegevens als orderdatum en ordernummer niet hoeft op te zoeken. Het is ook handig om vooraf enkele foto’s van de schade te maken die je ter informatie kunt aanleveren. Met een goede voorbereiding wordt het makkelijker om snel tot een passende oplossing te komen.

Een tv staat voor kijkplezier, voor zorgeloos genieten van films, series, documentaires en meer. Daar zetten wij ons dagelijks voor in en dat betekent ook goede service bieden bij tv reparatie. Hopelijk is dat niet nodig, maar anders staan we voor je klaar.

Moet jouw tv worden gerepareerd? Wij helpen we je graag. Je kan ons telefonisch bereiken via 0413 - 23 20 24 of per e-mail via info@kijoo.nl.