Tv kopen: welke tv past bij mij?

22 May 2022 | Auteur: KiJoo

Het kopen van een nieuwe tv kan lastig zijn. Het aanbod is gigantisch, de functionaliteiten zijn zeer uitgebreid en de prijzen lopen flink uiteen. Hoe kom je er ooit achter welke tv perfect bij jou past?

Welke tv het meest geschikt is voor jou is met name afhankelijk van je budget en je kijkgedrag. Maar ook het gewenste schermformaat speelt een belangrijke rol in je zoektocht naar een passende tv.

In deze blog helpen we je bij je zoektocht en lees je welke televisie bij bepaalde wensen en budget passen.  

Wil je een tv-advies op maat? Neem vrijblijvend contact op: we staan voor je klaar.

Welk tv-formaat kies je?

Allereerst is het belangrijk om te weten welk tv-formaat je kiest. Dit bereken je door de afstand tussen je bank en de tv op te meten. Bij een afstand van 300 cm is bijvoorbeeld het advies om te kiezen voor een tv tussen de 50 en 65 inch.

Tip: in onze blog over de ideale kijkafstand voor je tv vind je een tabel met alle formaat-adviezen.

Zodra je het juiste formaat weet, is het mogelijk een selectie tussen de verschillende tv’s te maken. Denk daarbij ook aan je budget en de eisen waaraan je tv moet voldoen. Zo maak je het aanbod al snel kleiner en interessanter voor jezelf.

Goedkopere vs. duurdere televisies

De prijs heeft grote invloed op welke televisie bij je past. Je hebt goedkopere en duurdere tv’s, met ieder zo hun eigen voor- en nadelen.

Welke afweging maak jij?

Goedkopere televisies

Wil je niet veel geld aan een tv uitgeven en zijn al die opties voor jou niet nodig? Kies dan voor een goedkopere tv. Het meest opvallende verschil bij een goedkope tv ten opzichte van een duurdere tv is de afwerking van de televisie. Goedkopere televisies omvatten veelal een plastic behuizing. Hierdoor wordt al op de kosten bespaard.

Qua geluid- en beeldweergave ontbreken de echte innovatieve technieken. Ook beschikt een goedkopere tv vaak niet over smart tv. Het voordeel is natuurlijk dat je flink op de kosten bespaart.

Hieronder een selectie van goedkopere tv’s tussen de €400 en €600:

Duurdere televisies

De duurdere televisies zijn gemaakt van hoogwaardige materialen. Het design is volmaakt en de afwerking fraai. Het geluid en de beeldkwaliteit zijn van hoogwaardig niveau en innovatieve opties zijn volop aanwezig. Met een duurdere televisie haal je echt een bioscoopbeleving in huis.

Verder beschikken duurdere tv-toestellen over uitgebreide smart-tv functies en zijn apps probleemloos te gebruiken.

Hieronder een selectie van duurdere tv’s vanaf €4.000 euro: 

Wel of geen smart tv?

Fan van Netflix en Youtube? Dan is het slim om te kiezen voor een smart-tv. Automatisch kom je dan uit bij de iets duurdere televisies. Zodra je de tv verbindt met wifi of een kabel dan heb je toegang tot bijvoorbeeld Netflix, Spotify en YouTube.

De smart-tv beschikt ook over een ingebouwde mediaspeler. Hiermee stream je films of series eenvoudig vanaf je computer. Zo kijk je op ieder moment van de dag waar je zin in hebt.

Welke tv past bij jou?

 Iedereen heeft zo zijn eigen favoriete programma’s op televisie. De een kijkt het liefst de hele dag sport, terwijl de ander de voorkeur geeft aan een film op Netflix. Waar gaat jouw voorkeur naar uit?

Tv’s voor sportliefhebbers

Kijk je graag naar Cristiano Ronaldo, Rafael Nadal, Max Verstappen of Rico Verhoeven? Dan wil je dat ieder sportmoment haarscherp en zonder haperingen in beeld wordt gebracht. Ideaal voor sportliefhebbers zijn de tv’s met een brede kijkhoek en een verversingssnelheid van 100 Hertz. Door een refresh rate van 100 Hertz worden jouw favoriete sportmomenten vloeiend weergegeven. Dankzij de bredere kijkhoek is het scherm ook vanaf de zijkant goed zichtbaar. Perfect voor als je wat fanatieke sportvrienden over de vloer hebt.

Geschikte tv voor sportliefhebbers: SAMSUNG: QE-55Q95T (2020)

Wil je jouw televisie aan de muur hangen? Zorg dan voor het geschikte muurbeugel.

Tv’s voor filmliefhebbers

Regisseurs zijn vaak jaren bezig met het maken van een serie of film. Vanzelfsprekend dat zij ervoor pleiten dat hun serie of film wordt ervaren, zoals het bedoeld is. Intens, meeslepend en realistisch. Jij als liefhebber wil dat natuurlijk ook. De meest realistische en intense ervaring krijg je bij een HDR-tv. Deze techniek zorgt ervoor dat kleuren en helderheid bijzonder realistisch worden weergegeven. Zet je favoriete film of serie aan, plof neer op het lekkerste plekje van je bank en genieten maar. Ervaar de absolute topkwaliteit, zoals de makers het bedoeld hebben. Dan is een duurdere tv elke euro waard.

Geschikte tv voor filmliefhebbers: LG: OLED-55CX6LA

Wil je nog beter geluid bij je tv? Met een soundbar haal je direct het ultieme geluid in huis. 

Tv’s voor designliefhebbers

Vind je het design van je tv belangrijk? Tegenwoordig worden er speciale lifestyle tv’s ontworpen. Samsungs The Frame bijvoorbeeld, een tv die lijkt op een fotolijst of schilderij.

Tel daar de nieuwe Ambilight tv’s bij op en de kleuren van het beeld zijn zelfs op je muur zichtbaar. Hiermee word je nog meer het scherm ingezogen, alsof je zelf de hoofdrolspeler bent.

Een goed beeld van televisies

De zoektocht naar een televisie die 100% bij jou past is een lastige. Met deze blog hebben we je hopelijk alvast een goed beeld van de mogelijkheden qua televisies gegeven. Op basis van budget en kijkgedrag kun je vast al een eerste selectie maken. Lees vooral veel reviews en vergelijk specificaties. Dan kies je vast voor een tv die perfect is voor jou!

Mocht je nog vragen hebben, dan helpen we je graag. Telefonisch via 0413 - 23 20 24 of per e-mail via info@kijoo.nl.